Världen och livet är fyllt av katastrofer!

Hon är ständigt på jakt efter nya hemska katastrofer som kan drabba både henne och världen. Katastrofer som hon skriver upp med olika färger i sin bok, brunt för sjukdomar, rött för mord, blåt för olyckor osv. Det blir mycket att ha koll på!

Majkens mamma tycker det är jobbigt med all denna undergångsiver.
- Det blir inte mycket kvar för dig att äta "Inte jätteräkor, ingen fisk som inte är godkänd av Naturvårdsverket, inget ris, inga druvor, ingen tonfisk, ingen paprika, inga ägg, inget som kommer i plastförpackningar..."
Listan kunde bli hur lång som helst och mamma tycker att Majken kan gå ut i friska luften och solen, men då kan man få hudcancer ju säger Majken.
Till slut köper mamma en hund, Blunder, från ett hundhem så Majken måste gå ut! Motvilligt traskar de ut, Blunder och Majken. Och plöstligt blir världen större, det hittar nya gator, nya människor och kanske ändras oron för Majken lite långsamt, allt kanske inte är livsfarligt i livet.
En charmerande bok om Majken som lider av livet och världens alla farligheter. Som antagligen många barn kan känna igen sig i, världen och livet är farligt, man kan faktiskt dö!

Audience:

Tags:

Review by: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra Tuesday, April 29, 2014