Utställningar

Upplev konst och temautställningar i kulturhuset och på våra bibliotek!

Galleri Utkiken

Här visas samtidskonst och temautställningar. Galleriet ligger i kulturhuset i Ekerö centrum och har samma öppettider som Ekerö bibliotek. 

Galleriet har cirka 4 utställningar per år. Till en del utställningar arrangeras offentliga visningar med aktuell konstnär. Ibland har vi specialvisningar för skolklasser och äldreboenden eller workshops kopplade till utställningen. 

På gång i Galleri Utkiken

  1. Veronica Cornils Berg - KONSTREA

    Datum Lördag 3 februari - lördag 16 mars
    Plats Galleri Utkiken Ekerö bibliotek

    En utställning med den lokala konstnären och skulptören Veronica Cornils Berg. Med en lång verksamhet som konstnär har Veronica bestämt sig för att avveckla sin ateljé vid Ekebyhovs slott och kommer nu till Galleri Utkiken för en avslutande utställning.

Galleri Granit 

Här kan du uppleva lokalsamhällets konst eller konsthantverk. Galleri Granit är en öppen konstvägg på Stenhamra bibliotek i Stenhamra Centrum. 

Vill du visa upp din konst i Galleri Granit?

  1. Vill du visa upp din konst i Galleri Granit?

    Galleri Granit är en öppen utställningsyta för vägghängd konst och konsthantverk vid barnboksavdelningen på Stenhamra bibliotek. Läs igenom reglerna för Galleri granit och skicka in en ansökan så återkommer vi med information om när du får ställa ut.

Glasmontern på Ekerö bibliotek

På Ekerö bibliotek finns en liten glasmonter för miniutställningar. Här kan du se konst, hantverk, hemslöjd, föremål av kulturhistoriskt värde, samlarföremål, saker barn och elever skapat i förskola eller skola eller saker en verksamhet inom omsorgen skapat.

Har du något du vill visa upp?  Maila: bibliotek@ekero.se