Ute/Inne

Denna bok är en ungdomsbok, kärlekshistoria, deckare och en svidande satir.

Ute/Inne

av Scott Westerfeld

 

I den här boken har man olika stilar som te.x: trendsättare, cooljägare, nyskapare mm.

Boken handlar om Hunter som är en cooljägare och som jobbar som skokonsult i New York. Han har ett stort intresse för skor.  Sedan träffar han Jen som är en Nyskapare men som även har samma intresse som honom. Men trots deras olika stilar så finner de sig snabbt hos varandra, och blir bra vänner och kanske lite mer än så... Hunters chef försvinner, så han och Jen tar sig tillsammans ut och försöker ta reda på vad hon befinner sig.

 

Denna bok är en ungdomsbok, kärlekshistoria, deckare och en svidande satir enligt bokens författare.

 

Boken är skriven i jag-form, och det är Hunter som berättar. UTE/INNE är skriven som i nutid, men den är utgiven i Sverige år 2006. Den utspelar sig mitt på sommaren i New York. Den utspelar sig på många olika ställen i New York bl.a i: China Town i en källare, i Brooklyn/ på Brooklyn bridge, på ett naturhistoriskt Muséum i Central park osv.

 

Huvudpersonen i boken är främst Hunter, han är 17 år gammal och har gärna en keps på huvudet och går mest runt i säckiga kläder. Han jobbar som en skokonsult och har ett stort intresse för snygga skor. Hunter är även en så kallad ”cooljägare” vilket menas med att man vill hitta nya saker och göra de coola. Jennifer så kallad (Jen) är Hunters kompis och hon är också 17 år gammal. Hon har en lite mer punkig stil och har slingat hår. Men hon är en ”Nyskapare” alltså hittar hon på nya saker (gör saker till ngt annat).

 

Budskapet i boken är mycket om konsumtion alltså väldigt mycket om hets kring nya prylar, snygga skor, kläder osv. Att man ska ha det nya, det snygga mm. Ett exempel ur boken är när Hunter träffar Jen för första gången, och är verkligen tvungen att fota hennes skor/skosnören för att han tycker att de är så snygga.

 

Den här boken var tyvärr inte alls i min smak, Enligt mina åsikter så var den ganska annorlunda skriven och nya saker som man inte alls kände till kom plötsligt in i boken som om de hade varit där hela tiden.  Jag tycker det var synd för på baksidestexten lät den mer spännande. Men något som var bra var att saker och ting var ganska bra beskrivet te.x : platser, personer osv. Men trotts de så fall den inte mig i smaken, därför så tyvärr skulle jag inte rekommendera den här boken.

 

 

 

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Thursday, April 30, 2015