Ute/Inne

Ända sen Hunter flyttade kan han se vilka som var coola och vilka som var mindre coola.

Ute/Inne

Av Scott Westerfeld

 

Ute/inne handlar om hunter och Jen, de blir förföljda av en skum, skallig kille. Hunters chef Mandy blir kidnappade av den skallige. Boken handlar om att hunter och Jen ska försöka få ledtrådar om vad den skallige vill och var Mandy är.

 

Ute/Inne är en ungdoms roman som utspelar sig år 2004. Boken utspelar sig i New York i USA.

 

Det är hunter och Jen som är huvudpersoner, de är ungefär 17 år. Hunter är väldigt modeinriktad och vill ha det senaste hela tiden. Han bodde i Minnesota och där var han ”cool” men när han flyttade till new york var det ingen som såg han, han blev en ”tönt”. Ända sen han flyttade hade han sett vilka som var coola och vilka som var mindre coola. Hunter har bara följt efter Jen under hela äventyret.

 

Jen är nyskapade och det är nyskaparna som klär sig annorlunda och t.ex syr sina egna kläder. Hon bor hos sin syster. Jen brukar göra sina egna kläder. Hennes syster är lite aven sjuk på henne för att hon har lyckats bättre i sitt liv. Jen är väldigt nyfiken och ger aldrig upp. 

 

Det är Hunter som berättare om när han träffade Jen.

 

Jag tror att budskapet är att alla är olika, han som skrev boken menar att det finns alltid någon som är som du. Man kan alltid hitta en vän t.ex att Jen och hunter träffade varandra, båda de är lite annorlunda men de hittade ändå en kompis till slut. Jag tyckte att boken var dålig, man fattade inget, jag skulle inte rekommendera boken till någon. Boken får 2/10 poäng av mig.

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Monday, April 27, 2015