Ute/Inne

Hunter hänger med i trenderna och han har något speciellt, han kan se om någon är cool eller inte. Han är en coolhetsjägare.

Ute/Inne

av Scott Westerfeld

 

Ute/Inne är en ungdomsroman som utspelar sig år 2004.

Boken utspelar sig i New York i USA där huvudpersonerna Hunter och Jen bor.

Hunter och Jen är coolhetsjägare. Dom är 17år gamla. Innan bodde Hunter i Minnesota där han var den ”coola”. När han flyttar till New York så var allting helt annorlunda , då var inte han den ”coola” längre. Hunter har hängt med i trenderna och han har något speciellt, han kan se om någon är cool eller inte. Jen är nyskapare alltså gör hon saker annorlunda en alla andra. Hon gör sina egna kläder och hon ser saker på ett annat sätt. Jen bor med sin syster istället för sina föräldrar. Det är efter att Hunter har träffat Jen som allt händer. Hans chef blir kidnappad, dom hittar några super coola skor och någon skum flintis börjar jagar dom.

 

Jag tror att författaren vill säga att man ska vara den man är och inte göra som alla andra. För t.ex Jen knyter sina skosnören annorlunda och hon gör om en kostym till Hunter. Det jag gillar med boken är att det är ungefär som en deckare. Det jag ogillar med boken är att den är svår att första och men kommer inte in i den.

 

Jag skulle ge boken 3 av 10 möjliga for den är konstig att första och man förstår inte så mycket.


 

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Monday, April 27, 2015