Tusen gånger starkare

Jag tror att någon som gillar att läsa om folk och deras vardag skulle gilla den här boken!

Boken är skriven i jag-form, det är huvudpersonen Signe som berättar. Tusen gånger starkare handlar om en tjej som heter Signe, det kommer en ny tjej till klassen. Tjejerna har sen innan lärt sig att det är killarna som ska ta plats och inte de. Men den nya tjejen Saga gillar inte det och tar plats även att hon är en tjejen. Det blir konstigt i klassen och skapar  kaos…!


Boken utspelar sig i då-tid och är en barn-och ungdomsbok. Man märker lite att den är kopplad till tonåren för att tjejerna vill ha bekräftelser från killarna hela tiden. T.ex ”när Mimmi går fram till Ludde och han dissar henne, och hon blir jätte osäker resten av dagen”. De är mest i skolan men lite på andra ställen också.


Huvud personen heter Signe hon är en blyg tjej som har en lillebror. Det är personer runt omkring henne som heter t.ex Saga som tar mycket plats i klassen och Mimmi som är klassens centrum.


Jag tror att bokens budskap är att alla kan ta plats och inte bara killarna. T ex. ”så gör saga som killarna brukar och skriker svaren rätt ut när någon annan ska svara på frågan …”


Jag tycker själv att den var lite seg men, det var ändå lite roligt att läsa en så verklighetstrogen bok. Jag tror att någon som gillar att läsa om folk och deras vardag skulle gilla den här boken!!

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Thursday, April 30, 2015