Tusen gånger starkare

En bok med budskapet att alla är lika värda även om man är tjej eller kille.

Signe är en blyg tjej som går i en normal klass. Det är sista året i skolan. Sen kommer en ny tjej till hennes klass som heter Saga som förändrar hela klassen. Grupperna som var innan Saga kom är som bort blåsta. Sedan får Saga ett uppdrag (av SO-läraren Olle) att få tjejerna att ta för sig på lektionerna. Tjejerna börjar bli aktivare och ta mer utrymme på lektionerna. Men det tycker inte alla om. Det blir stökigare på lektionerna och lärarna och killarna orkar inte med tjejerna.

Boken har genren Barn-och ungdomsbok.  Boken utspelar sig ungefär i början i 2000-talet.  Boken utspelar sig i en typisk förort. Men framför allt i en skola (jag vet tyvärr inte vad skolan heter) och i en hamn.  Boken är berättad i jag form och i då tid t.ex ’’då gick jag till hamn’’. Huvudpersonerna är Signe, Mimi, Saga, Ludde(Ludvig) och Olle ( SO-läraren).  Jag tror att budskapet är att alla är lika värda även om man är tjej eller kille t. ex en händelse som är fel när hela klassens killar och en lärare står och skäller ut en ensam tjej.

 

Mina tankar om boken- Mina tankar om boken är att den är ganska trög i början. Ja visst om man plöjer boken på någon timme så kan den kanske vara bra men den passar inte som högläsningsbok eller något man läser lite då och då som jag gjorde men jag tycker att den är för trög för mig.

 

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Thursday, April 30, 2015