Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Brorsan är kung!

  Av: Jägerfeld, Jenny Tipsat av: Kerstin

  Min bror, min blodsbroder, min brusha! Blodsbröder ställer alltid upp för varandra, finns där vad som än händer, berättar alltid sanningen och är alltid ärliga mot varandra.

 2. En alldeles fantastisk hästbok!

  Av: Timgren, Katja Tipsat av: Kerstin

  En yster och bångstyrig häst flyger ut ur hästtransporten, ryggar och slänger med hovarna. Men det är inte vilken häst som helst, det är Amandas alldeles egna häst. Ila heter hon.

 3. Björn och kanin

  Av: Gough, Julian Tipsat av: Kerstin

  Någon väcker björn mitt i hans bästa vintersömn. Och någon har också tagit all hans mat!

 4. Stargirl och Blondie

  Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Kerstin

  Blondie skickar ett mejl rakt ut i rymden, ett mejl om att få träffa någon som är bra på hemligheter.

 5. En dotter till en dotter till en dotter...

  Av: Arvidsson, Anna Tipsat av: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra

  Alba har alltid vetat att hon har en stor uppgift framför sig. Hon ska snart genomgå Cermonin, för att se om hon uppfyller villkoren för att bli ordbrodös. En ordbrodös som kan styra andra människor med sitt skrivna ord, styra människors vilja helt - en mäktig kraft. Det är självklart att hon klarar cermonin, hon är dotter till en kraftfull ordbrodös.

 6. Något drar och sliter i Tuva

  Av: Sten, Camilla Tipsat av: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra

  Det finns något hemsk i havet, något som sliter och drar i Tuva. Vill ha henne långt nere under havet, ner till djuphavsgraven. Tuva känner det hemska, men vet inte vad det är. Hon kanske inte ens vet vem hon är längre.

 7. Turid ska bli drottning!

  Av: Östnäs, Elisabeth Tipsat av: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra

  Turid, en vikingaflicka som älskar att springa, rida och leka. Och drömmer om att upptäcka världen och lära sig läsa. Hennes fostermor Ingeborg vill helst att hon väver och spinner och tänker på sitt giftermål. Men det tycker Turid inte alls om. Hennes pappa är kung i byn, men han blir bara äldre och tröttar och så kommer en kall och hård vinter. Det finns knappt något att äta, de får blanda bark i maten. Ibland smiter Turid ner till smeden och får lära sig de romerska skrivtecknen och så smått lär hon lära läsa och skriva. Men så blir det dags att ge sig av över vattnen för att träffa den som hon ska gifta sig med. Det känns inte så bra tycker Turid. Men allt blir ju inte som man har tänkt sig. En fantastisk bok om Turid en kraftfull egensinnig flicka och den tiden som hon levde på, vikingatiden.