Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. När hundarna kommer

  Av: Schiefauer, Jessica Tipsat av: Praoelever Frida och Signe

  Den här sommaren älskar två människor varandra bortom sans och vett. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö.

 2. I rosens mitt

  Av: Widmark, Martin Tipsat av: Kerstin

  Ett hemligt meddelande som står gömt mitt inne i en ros, ett meddelande som leder Stefan vidare till ännu fler hemligheter!

 3. Farlig mark

  Av: Sachar, Louis Tipsat av: Kerstin

  Ingen går någonsin ut i skogen som ligger alldeles bredvid skolan där Tamaya och Marshall går. Det går hemska rykten att det finns blodtörstiga hundar och hemska eremiter där.

 4. Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

  Av: Sparring, Anders Tipsat av: Kerstin

  Familjen Knyckertz har hela sitt garage fullt av saker de har tagit från andra. Knyckertz tycker väldigt mycket om att ta saker som inte är deras!

 5. Handbok för superhjältar

  Av: Våhlund, Elias Tipsat av: Kerstin

  Lisa blir alltid retad av killar i klassen. Alltid måste hon springa för att komma undan, helst gömmer hon sig på biblioteket.

 6. Mango och Bambang, absolut ingen gris.

  Av: Faber, Polly Tipsat av: Kerstin

  Någon gris är verkligen inte Bambang utan han är en helt vanlig tapir. Fast mitt i staden New York är han väldigt ovanlig och speciellt när han ligger mitt i gatan!

 7. Minoo och vinterskeppet

  Av: Ehring, Anna Tipsat av: Kerstin

  Livet är orättvist, tycker Minoo. När hon äntligen ska sova över hos sin allra bästa kompis så måste hon vara hemma och passa sin lillebror Mirza.

 8. Pojken i paddan och jag

  Av: Järvi, Jonatan Tipsat av: Kerstin

  Att vara Valle är inte lätt, speciellt inte i skolan för där finns Onders, som egentligen heter Anders. Men Valle kallar honom Onders för han är så elak.

 9. Lars är lol

  Av: Akerlie, Iben Tipsat av: Kerstin

  Amanda har börjat sexan, det är kul att börja skolan igen efter sommarlovet. I skolan är bästa kompisarna Sari och Kay. Och Adam som Amanda är störtförälskad i, tyvärr är det inte alls besvarat.

Visa fler...