Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Apstjärnan

  Av: Nilsson, Frida Tipsat av: Kerstin

  En dag dundrar en risig gammal volvo upp på barnhemmets Renfanas nykrattade grusgång. Alla barnen tittar med stora ögon och när dörren till bilen öppnas springer de så fort de bara kan därifrån, så fort som de aldrig sprungit någon gång i sitt liv1

 2. Hungrig, kall och väldigt ensam!

  Av: Halvarsson, Isabelle Tipsat av: Kerstin

  Den lilla kattungen Fräs är övergiven, hans familj har lämnat honom och åkt till stan. Och där kan de inte ha en liten kattungen.

 3. Kasper - den kungliga katten.

  Av: Morpurgo, Michael Tipsat av: Kerstin

  Kaspar är den vackraste katten i hela Ryssland. Och nu har han kommit till London med grevinnan Kandinsky och de ska bo på Savoy hotell. Men det gillar han inte alls, Kaspar.

 4. En mördarkatts dagbok

  Av: Fine, Anne Tipsat av: Kerstin

  Katten Tuffy släpar hem den ena döda musen efter den andra till sin familj.Han är så nöjd och stolt över sig själv. Men inte hans familj, de blir bara arga och ledsna på honom, inte en endaste gång glada och tacksamma fast han varit så duktig!

 5. Tvetstjärtar och stjärnljus

  Av: Unge, Mirja Tipsat av: Kerstin

  Dom har kommit, skriker Fanny så högt hon kan. Som hon har längtat och väntat på sommarkompisarna Finn och Jon ska komma!

 6. Sigrid och Affe öppnar restaurang

  Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Kerstin

  I den yttepyttielilla byn Grönbetet bor Sigrid och Affe, som är bästisar. Hade de inte haft varandra hade Grönbetet varit den mest trista platsen på jorden.

 7. Brorsan är kung!

  Av: Jägerfeld, Jenny Tipsat av: Kerstin

  Min bror, min blodsbroder, min brusha! Blodsbröder ställer alltid upp för varandra, finns där vad som än händer, berättar alltid sanningen och är alltid ärliga mot varandra.

 8. En alldeles fantastisk hästbok!

  Av: Timgren, Katja Tipsat av: Kerstin

  En yster och bångstyrig häst flyger ut ur hästtransporten, ryggar och slänger med hovarna. Men det är inte vilken häst som helst, det är Amandas alldeles egna häst. Ila heter hon.

 9. Björn och kanin

  Av: Gough, Julian Tipsat av: Kerstin

  Någon väcker björn mitt i hans bästa vintersömn. Och någon har också tagit all hans mat!