Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Hjördis

  Av: Wieslander, Jujja Tipsat av: Kerstin

  Hjördis bor i det bästa huset på den allra bästa gatan, för finns det något finar ställe att bo på än Solgatan 1? Nej, det kan inte Hjördis tänka sig.

 2. Ett magiskt hjärta!

  Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Kerstin

  Roberta tar mod till sig och med 100 kr lyckas hon ropa in en mystisk jordglob på en auktion. Fast hon egentligen inte behövde en jordglob.

 3. En annan Albin

  Av: Unenge, Johan Tipsat av: Kerstin

  Albin är dendär pojken i klassen, i fotbollen, hemma och överallt som finns men ändå inte finns. Ingen verkar märka honom, inte ens hans föräldrar.

 4. Åskan av Ulf Stark

  Av: Stark, Ulf Tipsat av: Kerstin

  Tänk att bo nästan granne med en jätte, en jätte som heter Oskarsson. Och han både låter massor och är livsfarlig, det är Ulf och hans bästis Bernt helt övertygade om.

 5. Apstjärnan

  Av: Nilsson, Frida Tipsat av: Kerstin

  En dag dundrar en risig gammal volvo upp på barnhemmets Renfanas nykrattade grusgång. Alla barnen tittar med stora ögon och när dörren till bilen öppnas springer de så fort de bara kan därifrån, så fort som de aldrig sprungit någon gång i sitt liv1

 6. Hungrig, kall och väldigt ensam!

  Av: Halvarsson, Isabelle Tipsat av: Kerstin

  Den lilla kattungen Fräs är övergiven, hans familj har lämnat honom och åkt till stan. Och där kan de inte ha en liten kattungen.

 7. Kasper - den kungliga katten.

  Av: Morpurgo, Michael Tipsat av: Kerstin

  Kaspar är den vackraste katten i hela Ryssland. Och nu har han kommit till London med grevinnan Kandinsky och de ska bo på Savoy hotell. Men det gillar han inte alls, Kaspar.

 8. En mördarkatts dagbok

  Av: Fine, Anne Tipsat av: Kerstin

  Katten Tuffy släpar hem den ena döda musen efter den andra till sin familj.Han är så nöjd och stolt över sig själv. Men inte hans familj, de blir bara arga och ledsna på honom, inte en endaste gång glada och tacksamma fast han varit så duktig!

 9. Tvetstjärtar och stjärnljus

  Av: Unge, Mirja Tipsat av: Kerstin

  Dom har kommit, skriker Fanny så högt hon kan. Som hon har längtat och väntat på sommarkompisarna Finn och Jon ska komma!

 10. Sigrid och Affe öppnar restaurang

  Av: Eriksson Sandberg, Moa Tipsat av: Kerstin

  I den yttepyttielilla byn Grönbetet bor Sigrid och Affe, som är bästisar. Hade de inte haft varandra hade Grönbetet varit den mest trista platsen på jorden.

Visa fler...