Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Sonja och julen

  Av: Gordan, Kajsa Tipsat av: Kerstin

  En bok om den där härliga pirrande känslan av att det snart är jul, men också om den där obehagliga känslan att det kanske inte alls blir en bra jul!

 2. Sanningen om Dixie

  Av: Svensson, Martin Tipsat av: Kerstin

  Dag är en helt vanlig kille, som bara råkar bo på världens mest okända ställe - Mönsterås. Fast det kunde ju förstås vara värre...

 3. Cirkus Mirandus

  Av: Beasley, Cassie Tipsat av: Kerstin

  För länge sedan blev Micahs farfar lovade ett mirakel av Ljusmästaren på Cirkus Mirandus. Och nu behöver han ett mirakel mer än någonsin och det är bråttom!

 4. Wursten och Veganen

  Av: Asptjärn, Åsa Tipsat av: Kerstin

  Vad gör man när bästisten helt plötsligt blir störtintresserad av killar, och man själv tycker att killar inte är speciellt intressanta? Och så är det sommarlov och man inte längre har en bästis att hänga med. Det undrar Wursten, som egentligen heter Bodil och är 12 år.

 5. Hjördis

  Av: Wieslander, Jujja Tipsat av: Kerstin

  Hjördis bor i det bästa huset på den allra bästa gatan, för finns det något finar ställe att bo på än Solgatan 1? Nej, det kan inte Hjördis tänka sig.

 6. Ett magiskt hjärta!

  Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Kerstin

  Roberta tar mod till sig och med 100 kr lyckas hon ropa in en mystisk jordglob på en auktion. Fast hon egentligen inte behövde en jordglob.

 7. En annan Albin

  Av: Unenge, Johan Tipsat av: Kerstin

  Albin är dendär pojken i klassen, i fotbollen, hemma och överallt som finns men ändå inte finns. Ingen verkar märka honom, inte ens hans föräldrar.

 8. Åskan av Ulf Stark

  Av: Stark, Ulf Tipsat av: Kerstin

  Tänk att bo nästan granne med en jätte, en jätte som heter Oskarsson. Och han både låter massor och är livsfarlig, det är Ulf och hans bästis Bernt helt övertygade om.

 9. Apstjärnan

  Av: Nilsson, Frida Tipsat av: Kerstin

  En dag dundrar en risig gammal volvo upp på barnhemmets Renfanas nykrattade grusgång. Alla barnen tittar med stora ögon och när dörren till bilen öppnas springer de så fort de bara kan därifrån, så fort som de aldrig sprungit någon gång i sitt liv1

 10. Hungrig, kall och väldigt ensam!

  Av: Halvarsson, Isabelle Tipsat av: Kerstin

  Den lilla kattungen Fräs är övergiven, hans familj har lämnat honom och åkt till stan. Och där kan de inte ha en liten kattungen.

Visa fler...