Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Minoo och vinterskeppet

  Av: Ehring, Anna Tipsat av: Kerstin

  Livet är orättvist, tycker Minoo. När hon äntligen ska sova över hos sin allra bästa kompis så måste hon vara hemma och passa sin lillebror Mirza.

 2. Pojken i paddan och jag

  Av: Järvi, Jonatan Tipsat av: Kerstin

  Att vara Valle är inte lätt, speciellt inte i skolan för där finns Onders, som egentligen heter Anders. Men Valle kallar honom Onders för han är så elak.

 3. Lars är lol

  Av: Akerlie, Iben Tipsat av: Kerstin

  Amanda har börjat sexan, det är kul att börja skolan igen efter sommarlovet. I skolan är bästa kompisarna Sari och Kay. Och Adam som Amanda är störtförälskad i, tyvärr är det inte alls besvarat.

 4. En häxa sitter barnvakt

  Av: Mortensen, Suzanne Tipsat av: Kerstin

  Bråttom bråttom har Dannes föräldrar för de ska åka på fest och vara borta hela helgen. Och barnvakten har inte hunnit komma, men de åker i alla fall. Och ensam kvar blir Danne.

 5. Sonja och julen

  Av: Gordan, Kajsa Tipsat av: Kerstin

  En bok om den där härliga pirrande känslan av att det snart är jul, men också om den där obehagliga känslan att det kanske inte alls blir en bra jul!

 6. Sanningen om Dixie

  Av: Svensson, Martin Tipsat av: Kerstin

  Dag är en helt vanlig kille, som bara råkar bo på världens mest okända ställe - Mönsterås. Fast det kunde ju förstås vara värre...

 7. Cirkus Mirandus

  Av: Beasley, Cassie Tipsat av: Kerstin

  För länge sedan blev Micahs farfar lovade ett mirakel av Ljusmästaren på Cirkus Mirandus. Och nu behöver han ett mirakel mer än någonsin och det är bråttom!

 8. Wursten och Veganen

  Av: Asptjärn, Åsa Tipsat av: Kerstin

  Vad gör man när bästisten helt plötsligt blir störtintresserad av killar, och man själv tycker att killar inte är speciellt intressanta? Och så är det sommarlov och man inte längre har en bästis att hänga med. Det undrar Wursten, som egentligen heter Bodil och är 12 år.

 9. Hjördis

  Av: Wieslander, Jujja Tipsat av: Kerstin

  Hjördis bor i det bästa huset på den allra bästa gatan, för finns det något finar ställe att bo på än Solgatan 1? Nej, det kan inte Hjördis tänka sig.

Visa fler...