Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Comedy queen

  Av: Jägerfeld, Jenny Tipsat av: Kerstin

  Sasha har en lång lista på 6 väldigt viktiga saker som hon måste göra och sådant hon absolut inte får göra. Det är en livsviktig och superhemlig lista. En lista för att överleva!

 2. Lockwood & Co. - Den skrikande trappan

  Av: Stroud, Jonathan Tipsat av: Frida

  En epidemi av spöken och gastar av alla olika slag har spritt sig över hela England, vissa är harmlösa men de flesta är livsfarliga. Bara barn med den speciella talangen att se, höra och känna övernaturliga väsen kan rå på dem och rädda människorna från deras hemsökelser. Lucy Carlyle är ett sånt barn.

 3. Rymlingarna

  Av: Stark, Ulf Tipsat av: Kerstin

  Lill-Gottfrids farfar vill rymma från sjukhuset där han ligger fast i sängen med ett brutet ben. Lill-Gottfrid lovar att hjälpa sin svärande och ilskna farfar att ta med honom till hans hus i skärgården.

 4. Isdrottningen

  Av: Melin, Mårten Tipsat av: Kerstin

  Isdrottningen skjuter iväg isbollar med blixtens hastighet från sina händer, sylvassa isbollarna. Hon kan fälla vem som helst till marken och oskadliggöra dem med lätthet.

 5. Pojken, fågeln & kistmakaren

  Av: Woods, Matilda Tipsat av: Kerstin

  Kistmakaren Alberto Cavellos hus låg högst uppe på kullen i den vackra staden Allora, staden som var känd för de flygande fiskarna.

 6. Min bästis målvakten

  Av: Parr, Maria Tipsat av: Kerstin

  I den lilla byn Dunk-Mathilde mitt bland de norska fjällen och fjordarna bor Trille och hans kompis Lena. När Lena är med händer det alltid en massa grejer, äventyr som kan sluta på de mest farliga sätten om man har otur!

 7. Drakryttaren

  Av: Funke, Cornelia Tipsat av: Frida

  När silverdrakarnas trygga dal hotas av människorna, förstår drakarna att de behöver hitta en ny plats att bo på. En plats dit människorna aldrig kan ta sig. Det finns en myt om en plats som kallas Himlens rand, där drakar kan bo ostört, men ingen vet hur man hittar dit. Den unga silverdraken Lung tillsammans med sin koboldvän Svavelfäll bestämmer sig för att åka ut i den stora vida världen för att försöka hitta Himlens rand.

 8. En bästis tack!

  Av: Askling, Emma Tipsat av: Kerstin

  I ett helt år har Luna längtat efter sin bästa kompis Hanna som flyttat ändå till Norge. Saknaden är lika stor nu som när hon flyttade.

 9. Gruvan

  Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Kerstin

  Ellens sommarlov på Utö blir inte alls som sommaloven brukar vara. Det börjar med den fruktansvärda Utöskräcken!

 10. Den avhuggna handen

  Av: Lind, Åsa Tipsat av: Kerstin

  Det bullrar i trappan och sen knackar någon på dörren just när Opus är alldeles ensam hemma. Han kikar i titthållet men ingen finns där och försiktigt öppnar han dörren.....

Visa fler...