Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Pojken, fågeln & kistmakaren

  Av: Woods, Matilda Tipsat av: Kerstin

  Kistmakaren Alberto Cavellos hus låg högst uppe på kullen i den vackra staden Allora, staden som var känd för de flygande fiskarna.

 2. Min bästis målvakten

  Av: Parr, Maria Tipsat av: Kerstin

  I den lilla byn Dunk-Mathilde mitt bland de norska fjällen och fjordarna bor Trille och hans kompis Lena. När Lena är med händer det alltid en massa grejer, äventyr som kan sluta på de mest farliga sätten om man har otur!

 3. Drakryttaren

  Av: Funke, Cornelia Tipsat av: Frida

  När silverdrakarnas trygga dal hotas av människorna, förstår drakarna att de behöver hitta en ny plats att bo på. En plats dit människorna aldrig kan ta sig. Det finns en myt om en plats som kallas Himlens rand, där drakar kan bo ostört, men ingen vet hur man hittar dit. Den unga silverdraken Lung tillsammans med sin koboldvän Svavelfäll bestämmer sig för att åka ut i den stora vida världen för att försöka hitta Himlens rand.

 4. En bästis tack!

  Av: Askling, Emma Tipsat av: Kerstin

  I ett helt år har Luna längtat efter sin bästa kompis Hanna som flyttat ändå till Norge. Saknaden är lika stor nu som när hon flyttade.

 5. Gruvan

  Av: Lövestam, Sara Tipsat av: Kerstin

  Ellens sommarlov på Utö blir inte alls som sommaloven brukar vara. Det börjar med den fruktansvärda Utöskräcken!

 6. Den avhuggna handen

  Av: Lind, Åsa Tipsat av: Kerstin

  Det bullrar i trappan och sen knackar någon på dörren just när Opus är alldeles ensam hemma. Han kikar i titthållet men ingen finns där och försiktigt öppnar han dörren.....

 7. Lögnernas träd

  Av: Hardinge, Frances Tipsat av: Frida

  Fjortonåriga Faiths far omkommer under mystiska omständigheter. Polisen och resten av byn fastställer det som självmord, men Faith vet att det var något annat som hände den kvällen. Hon är säker på att hennes far blev mördad!

 8. Döden i dina ögon

  Av: Ward, Rachel Tipsat av: Praoelever Frida och Signe

  Jem kan se i människors ögon vilket datum de kommer dö. Hon har alltid sett sifforna men först när hennes mamma dog förstod hon vad de betyder.

 9. Falafelflickorna

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Kerstin

  Hawa har sommarlov och funderar på vad hon ska göra. Så bestämmer hon sig för att starta en detektivbyrå, Hemliga Hawa. Hemliga Hawa åtar sig alla uppdrag, spaning, upplysning och information. Hon sätter upp sin skylt och väntar.

 10. Förstörda bevis

  Av: Fichtelius, Erik Tipsat av: Kerstin

  Stureskolans bibliotek ska läggas ner! Kommunen måste spara pengar eller hur är det egentligen? Maryam och Hugo tror inte att det stämmer utan bestämmer sig för att se till att deras bibliotek ska få vara kvar.

Visa fler...