Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Förstörda bevis

  Av: Fichtelius, Erik Tipsat av: Kerstin

  Stureskolans bibliotek ska läggas ner! Kommunen måste spara pengar eller hur är det egentligen? Maryam och Hugo tror inte att det stämmer utan bestämmer sig för att se till att deras bibliotek ska få vara kvar.

 2. Ellinor

  Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Kerstin

  Ellinor älskar att klättra, det finns absolut inget som är bättre än det. Hon och kompisen Leo hänger ofta i klätterhallen och Ellinor är som gjord för att klättra högst och lättast av alla!

 3. Det handlar om oss

  Av: Ringdahl, Åsa Tipsat av: Frida

  Malin är en sån där hästtjej. Johan är en sån där hockeykille. Johan gillar inte hästtjejer, de är ju likadana allihop. Malin gillar inte hockeykillar, alla vet ju hur sådana är. Men någon osynlig kraft drar dem ändå till varandra.

 4. Divergent

  Av: Roth, Veronica Tipsat av: Praoelever Frida och Signe

  I den dystopiska staden Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. Nu måste Beatrice ta ett livsavgörande beslut.

 5. Hemliga trean och blåbärsmysteriet

  Av: Juhlin, Sanna Tipsat av: Kerstin

  Vem vill inte bli detektiv och lösa mysterier? Det vill i alla fall både Fanny och hennes tvillingbror Felix. Men på Skogsvägen 3 där de bor är det verkligen ont om myserier.

 6. Frallan är bäst!

  Av: Ohlsson, Sara Tipsat av: Kerstin

  Tävlingsdag är det bästa Frallan och hennes mamma vet. För de älskar att tävla och särskilt mot varandra och båda älskar att vinna! Och det kan ibland bli problem....

 7. När hundarna kommer

  Av: Schiefauer, Jessica Tipsat av: Praoelever Frida och Signe

  Den här sommaren älskar två människor varandra bortom sans och vett. Den här sommaren misshandlas en ung pojke till döds vid en stilla insjö.

 8. I rosens mitt

  Av: Widmark, Martin Tipsat av: Kerstin

  Ett hemligt meddelande som står gömt mitt inne i en ros, ett meddelande som leder Stefan vidare till ännu fler hemligheter!

 9. Farlig mark

  Av: Sachar, Louis Tipsat av: Kerstin

  Ingen går någonsin ut i skogen som ligger alldeles bredvid skolan där Tamaya och Marshall går. Det går hemska rykten att det finns blodtörstiga hundar och hemska eremiter där.

 10. Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

  Av: Sparring, Anders Tipsat av: Kerstin

  Familjen Knyckertz har hela sitt garage fullt av saker de har tagit från andra. Knyckertz tycker väldigt mycket om att ta saker som inte är deras!

Visa fler...