Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Den unga eliten

  By: Lu, Marie Review by: Frida

  Blodsfebern, den dödssmitta som tog död på tusentals människor, är utrotad, men än lever skräcken kvar i världen. De barn som överlevde blodfebern har fått speciella märken, och kallas Malfettos. Men alla malfetton bär inte bara märken efter blodsfebern, de har också fått övernaturliga krafter och förmågor, och även om deras identitet är hemlig kallas de i folkmun Den unga eliten. I rädslan för dessa barn har makten beslutat att alla malfetton ska dödas för minsta lilla översteg, och det på de mest fruktansvärda sätt.

 2. Vargbröder

  By: Paver, Michelle Review by: Frida

  Toraks far blir brutalt mördad av en björn. Men det är ingen vanlig björn, den här björnen är alldeles för stor, alldeles för vildsint, alldeles för målmedveten. Björnen är en demon i björnskepnad och Torak förstår att han måste besegra demonen och hämnas sin far.

 3. Coraline

  By: Gaiman, Neil Review by: Frida

  Coraline och hennes familj flyttar till ett hus omgjord till fyra lägenheter. I de övre lägenheterna bor folk, men lägenheten bredvid är tom. Dörren mellan lägenheterna är igenmurad, men plötsligt en dag är tegelmuren borta.

 4. Blixtbarn

  By: Renklint, David Review by: Kerstin

  Eli Soldotter blev föräldralös när hela hennes hus brann ner, nu måste hon flytta in på barnhemmet där herr Mann är föreståndare. Ett ställe som ingen vill bo på och särskilt inte Eli.

 5. Kartritarens dotter

  By: Hargrave, Kiran Millwood Review by: Kerstin

  Morgonen var precis som de alltid var, förutom att det var morgonen till dagen då allting började.

 6. Miras magiska anteckningsbok

  By: Schreiber, Johanna Review by: Kerstin

  Mira får en present av sin farfar, en anteckningsbok som lyser som guld, När Mira ska lägga undan boken på kvällen hör hon hur den nästan vrålar till henne, skriv i mig!

 7. Astrid, alltid Astrid!

  By: Lannebo, Charlotta Review by: Kerstin

  Livet är orättvist, tycker Astrid. Hon får inget eget rum, hon måste vara på fritids fast hon inte vill och så får hon inte ha sina tänkarstunder i lugn och ro.

 8. Gösta & Mona, bästa vänner året om

  By: André, Mia Review by: Kerstin

  I pulkabacken är det full fart, Gösta måste kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd av en kälke! Snön sprutar om kälkåkaren och Gösta blir så arg.

 9. Bob

  By: Mass, Wendy Review by: Kerstin

  I hela fem år har Bob legat i en mörk gaderob och väntat på att hans allra bästa och enda vän Livy ska komma tillbaka.

Show more...