Topplistor & tips

Här kan du se våra mest utlånade böcker och läsa tips från barnbibliotekarien.

Biblioteket tipsar

 1. Kattvinden

  By: Öberg, Helena Review by: Kerstin

  Manda och mamma bor på farfars kontor i hemlighet. De har inte råd att bo i sitt gamla hus nu när pappa är försvunnen. För det mesta går det bra, förutom om farfar har kunder på besök, då måste de vara knäpptysta.

 2. Dubbeldeckarna och fallet med skattkartan

  By: Horst, Jørn Lier Review by: Kerstin

  I den lilla byn Elvestad finns deckarbyrån Dubbeldeckarna, som tar sig an alla deckarfall. Inget fall är för litet och inget fall är för stort, är deras motto.

 3. Systrar av Silverdalen

  By: Vallin Johansson, Pascale Review by: Kerstin

  Kan man förflytta sig i tiden och plötsligt möta sin själssyster, ja kanske om man heter Ylva-li...

 4. Flickan som ville rädda böckerna

  By: Hagerup, Klaus Review by: Kerstin

  En magiskt vacker bok full av fantasi och vackra illustrationer! Anna är en flicka som bara älskar att läsa, det är det allra bästa hon vet.

 5. Comedy queen

  By: Jägerfeld, Jenny Review by: Kerstin

  Sasha har en lång lista på 6 väldigt viktiga saker som hon måste göra och sådant hon absolut inte får göra. Det är en livsviktig och superhemlig lista. En lista för att överleva!

 6. Lockwood & Co. - Den skrikande trappan

  By: Stroud, Jonathan Review by: Frida

  En epidemi av spöken och gastar av alla olika slag har spritt sig över hela England, vissa är harmlösa men de flesta är livsfarliga. Bara barn med den speciella talangen att se, höra och känna övernaturliga väsen kan rå på dem och rädda människorna från deras hemsökelser. Lucy Carlyle är ett sånt barn.

 7. Rymlingarna

  By: Stark, Ulf Review by: Kerstin

  Lill-Gottfrids farfar vill rymma från sjukhuset där han ligger fast i sängen med ett brutet ben. Lill-Gottfrid lovar att hjälpa sin svärande och ilskna farfar att ta med honom till hans hus i skärgården.

 8. Isdrottningen

  By: Melin, Mårten Review by: Kerstin

  Isdrottningen skjuter iväg isbollar med blixtens hastighet från sina händer, sylvassa isbollarna. Hon kan fälla vem som helst till marken och oskadliggöra dem med lätthet.

 9. Pojken, fågeln & kistmakaren

  By: Woods, Matilda Review by: Kerstin

  Kistmakaren Alberto Cavellos hus låg högst uppe på kullen i den vackra staden Allora, staden som var känd för de flygande fiskarna.

 10. Min bästis målvakten

  By: Parr, Maria Review by: Kerstin

  I den lilla byn Dunk-Mathilde mitt bland de norska fjällen och fjordarna bor Trille och hans kompis Lena. När Lena är med händer det alltid en massa grejer, äventyr som kan sluta på de mest farliga sätten om man har otur!

Show more...