Tigern

Rob är tolv år och har det inte lätt. Hans mamma har precis dött och han bor ensam med sin pappa som jobbar som städare på ett motell. De har inte råd med dyra märkesskor och Robs klasskamrater retar honom för att han är fattig.

En dag kliver en ny flicka på skolbussen. Hon har på sig en konstig klänning med volanger och heter Sixtine. Eleverna på skolan mobbar henne med en gång, men Sixtine är inte alls som Rob. Medan Rob försöker göra sig osynlig så slår Sixtine tillbaka. Vilket inte är så lätt när det är tio mobbare på en och samma gång.

Rob och Sixtine blir vänner och Rob berättar för Sixitine en hemlighet som han såg i skogen. Där mitt i skogen, i en liten bur, går en riktig levande tiger fram och tillbaka. Tigern ser inte alls nöjd ut över den lilla buren och nu är frågan vad Rob och Sixtine kan göra för att hjälpa den.

Den här boken är skriven på ett sånt sätt att man riktigt kan se Tigern framför sig. Det är också en lite sorglig bok. Det är en bok som jag tyckte om och kan rekommendera.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sigrid van der Torre den 20 maj 2013