Månkrönikan - Cinder

En bok om cyborgen Cinder som måste hindra månfolkets drottning från att ta över jorden.

Cinder är en android, en cyborg som har ett mystiskt förflutet. Hon möter prins Kai som faller för henne. Hennes styvmor behandlar henne som skräp. Cinder är lojal och försöker lista ut sitt förflutna. Cinder är okej och Kai tycker jag är ganska desperat.


Boken utspelar sig i framtida Jorden i New Beijing. Den utspelar sig också på månen, där det bor ett folk kallade Lunars. Deras drottning Levana vill ha Jorden och regera över både månen och Jorden.


Cinder försöker lista ut sitt förflutna och dölja för prins Kai att hon är en cyborg. Samtidigt försöker Levana att få Kai att gifta sig med henne så att hon kan döda honom och ta över Jorden. Cinder försöker hindra Kai att gifta sig med Levana och ge henne tillfället att förstöra Jorden och regera över det som finns kvar.


Boken är spännande, verklighetstrogen och långsam. Boken är lite långsam men när det händer något så blir det riktigt spännande. Den är riktigt verklighetstrogen och den kan vara rolig vissa scener. Åldern passar kanske 12-16 år.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Elev, 13år, Tappströmsskolan. den 25 maj 2015