En totalt misslyckad familj!

Pym är en ljuvlig och superhärlig tjej som om tycker det mesta är kul, skolan, kompisar- ja helt enkelt det mesta som livet bjussar på. Kanske inte storasyskon som syrran Sanna och brorsan Sigismund. Där är livet rätt så orättvist, men hon klarar av det också Pym.

En grej älskar Pym och det är häpnadsväckande fakta, som att det bara tar sju sekunder för maten att nå magsäcken, eller att ett hårstrå kan bära 3 kg. Sådant gillar Pym. Nu får alla i klassen en uppgift, alla ska skriva en liten berättelse om sin familj. Om något som hänt i familjen på riktigt, det ska vara sant. Sen ska de läsa upp berättelsen inför hela klassen. Och sätta upp berättelsen på ett stort träd i klassrummet.

Pym har inga problem med att skriva, men något som är sant, något som inte handlar om spännande fakta och något som ska handla om familjen - det är superdupersvårt. Det där med att det ska vara sant blir tom riktigt svårt. Alla andra i klassen berättar om de mest makalösa, spännande och intressanta saker om sina familjer. Men Pym kan inte komma på den minsta lilla intressanta sak som hänt i sin familj. Men hon ger inte upp utan hittar på lite själv, som att hennes farfars far var den tredje mannen på månen, fast fröken går inte på det.

Det är inte lätt, och ska hon lyckas med en liten sann berättelse om sin totalt misslyckade familj? Läs och kolla, den är rätt småkul boken och Pym är en häftig tjej.

För dig som är 9 - 12 år.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra den 13 februari 2014