Veronica Cornils Berg - KONSTREA

Utställning

Utställningen är över

03 februari lördag 2024
16 mars lördag 2024
2024-02-03 till 2024-03-16.
Plats Galleri Utkiken Ekerö bibliotek

En utställning med den lokala konstnären och skulptören Veronica Cornils Berg. Med en lång verksamhet som konstnär har Veronica bestämt sig för att avveckla sin ateljé vid Ekebyhovs slott och kommer nu till Galleri Utkiken för en avslutande utställning.

Veronica Cornils Berg (f. 1935)
KONSTREA

Veronica Cornils Berg född och uppvuxen i Berlin kom till Sverige 1953 och har varit bosatt i Ekerö kommun sedan 1964. Hon har efter studier vid Konstfackskolan (1980-1985) varit verksam som skulptör på Ekerö. Hennes verk finns representerade i olika samlingar både nationellt och internationellt.

Veronica har spelat en viktig roll för Ekerös konst- och kulturliv. Hennes närvaro och engagemang har berikat Ekerös konstscen och bidragit till att skapa ett levande och dynamiskt kulturliv.

Med sin långa verksamhet som konstnär har Veronica nu bestämt sig för att avveckla den ateljé som hon har haft i Ekebyhovs slotts svinstia under många år och hon kommer nu till Galleri Utkiken med sina konstverk för en avlutande utställning. 

Vi är stolta över att ha Veronica Cornils Berg som en del av Ekerös konst- och kulturliv, och vi är glada över att kunna presentera hennes konstnärskap för Mälaröborna i Galleri Utkiken. 

 

Veronica arbetar huvudsakligen skulpturalt med metall som material. Rörelse har en central roll i hennes kompositioner och hon arbetar ofta med de geometriska formerna, cirkeln, kvadraten och klotet, som en grund i hennes bildliga uttryck.

Varje skulptur i denna utställning bär på en egen berättelse och inbjuder betraktaren att utforska och reflektera över de existentiella frågorna i livet. Genom att kombinera teknisk skicklighet med djupgående teman och filosofiska idéer skapar konstnären en konstupplevelse som både stimulerar sinnet och berör själen.

Vernissage lördag 3 februari, klockan 14.00-15.00


Konstnärssamtal tisdag 5 mars, klockan 19.00