Nationaldagsfirande i Ekebyhovs slottspark!

Kerstin Olsson Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

06 juni torsdag 2024
2024-06-06 till 2024-06-06.
Plats Ekerö bibliotek
Målgrupp:

Kom och fira nationaldagen den 6 juni med hela familjen i Ekebyhovs slottspark. Här kan du till exempel njuta av konsert, prova olika aktiviteter, gå på konstutställning och lyssna på musikunderhållning.

Program för nationaldagen

Programmet för nationaldagen i Ekebyhovs slottspark pågår mellan 12.00-15.00 med "prova-på-aktiviteter" i parken, café, konstutställningar och musikunderhållning.

Scenprogram klockan 12.00 - 15.00

12.00 Konferencier hälsar välkommen, invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Hanna Svensson (S), medborgarceremoni och nationalsång

12.45 Kulturskolans rock- och popband: 18 Hour Tuesday Band, 1980’s och Last Rogz

13.30 Prisutdelning: Årets Ekeröföretagare, Årets idrottsprestation, Årets kulturpris, Årets ungdomskulturstipendium och Årets eldsjäl

14.00 Från fantasi till framgång: Musikunderhållning med Filip Jers & Emil Ernebro - världsmästare i munspel och gitarrvirtuos!

14.45 Konferenciern tackar för dagen
DJ - uppvisning av elever som gått digitalt musikskapande på Kulturskolan.

I slottet klockan 12.00 - 15.00

• Utställning i Jugendrummet
    ”Lufsen på Drottningholm” med alster av skolklasser i åk F-2 där barnen skapat statyer i engelska parken, skyddsdrakar till Kina slott, slottsinteriörer i tittskåp och bilder på Lufsen
  • Utställning på övervåningen med lokala konstnärer
    Marylyn Hamilton Gierow – skulptur, Ane Svenheden – textil, Veronica Cornils-Berg – Metall och Arne Tribukait – Blandteknik
  • Wrangelska salen
    12.10 Allsång med Kulturskolan – vi sjunger Lufsen-sånger (cirka 20 minuter)
    13.30 Allsång med Kulturskolan – vi sjunger Lufsen-sånger (cirka 20 minuter)
    14.40 Folkmusik med Mälaröarnas Kammarorkester (cirka 20 minuter)

I parken klockan 12.00 - 15.00

• Caféservering med Rädda Barnen
  • Aktivitetsyta med föreningar och verksamheter i kommunen med "prova-på-aktiviteter", information och uppvisning
  • Konsthantverket; nyöppnad slottsbutik i "Orangeriet".

Viktig information

• Lämna gärna bilen hemma – cykla, gå en härlig promenad eller åk kommunalt!
  • Parkering vid slottet och på Björkuddsvägen är ej tillåtet
  • Parkering finns i Ekerö centrum, vid Ekebyhovsskolan eller Ekebyhovsbacken (skidbacken)
  • Ta gärna med egen matsäck och en picknickfilt och gör dig redo för en härlig dag i parken!

Alla tider är cirkatider. Med reservation för ändringar.