KRISP med Klara Mossberg

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

02 november torsdag 2023
02 november torsdag 2023
2023-11-02 till 2023-11-02.
Plats Stenhamra bibliotek
Kostnad: Gratis. Biljetter bokas och hämtas på bibliotek från 19/10
Målgrupp:
Information:

Från 6-12 år

Med en mini-lindansställning, känslo-handstående, cornflakes och bubbelplast är Krisp en experimentfull cirkusföreställning skapad ur temat ”att ge plats”.

Hur ser en känsla ut upp och ner? Kan vi skapa ny plats till varandra med hjälp av genomskinliga lådor? Hur låter det när man går på cornflakes?

Genom cirkusens fysikalitet och taktila element låter artisterna publiken på ett lekfullt sätt knyta an till sina sinnen samt uppleva tydligheteten i vad vi kan läsa av i kroppsspråk och hur vi kan skapa nya möjligheter genom att hjälpas åt. Föreställningen ger en ny syn på hur saker kan användas och att kroppen inte är så pinsam utan faktiskt ganska stark.

Klara och Lisa är två väletablerade cirkusartister som de senaste 12 åren uppträtt över hela Europa och i Nordamerika. De träffades när de utbildade vid Dans och Cirkus Högskolan i Stockholm, (idag SKH). Efter det har de koreograferat och framfört platsspecifika verk och akter för olika världskända cirkuskompanier, ihop och separat, såväl nationellt som internationellt. Här hemma har man bl.a. kunnat se dem i flera föreställningar med Cirkus Cirkör, i Mamma Mia! the Party, Pippi på Cirkus, på Göteborgs Operan och på Malmö Opera.