Dansakuten - Danskur

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

16 september lördag 2023
07 oktober lördag 2023
2023-09-16 till 2023-10-07.
Plats Ekerö bibliotek
Kostnad: Gratis
Målgrupp:
Information:

Intresseanmälan: info.dansakuten@gmail.com

Längtar du efter att dansa?

Nu finns möjligheten att komma på en danskur hos Dansakuten som leds av danskonstnärerna Helena Lambert och Katarina Rosen.  

På danskuren får du dansa och utforska rörelse på helt egna villkor och utifrån dina behov, med guidning av Dansakuten. Oavsett om du har hjärtesorg, lider av nackspärr eller bara är nyfiken så hittar dansakuten ett rörelserecept för just dig!

Dansakuten finns på plats i Erskinesalen, Ekerö kulturhus (Ekerö Centrum) under dagen. Du kan välja att vara med hela dagen eller under en tid som passar dig. Du kan möta en dansdoktor enskilt eller i grupp. Danskurerna är gratis, för alla åldrar, kroppar och rörelseförmågor.

Danskurerna äger rum vid två tillfällen:

Lördagen 16/9 kl. 11:00 - 16:30. 

rdagen 7/10 kl.11:00 - 14:00. 

 För mer information och intresseanmälan: info.dansakuten@gmail.com

Under 2023 sker community-dansprojektet DANSAKUTEN runtom på Mälaröarna. Det leds av danskonstnären Helena Lambert och dans- och cirkusartisten Katarina Rosén. Med sin kringresande dansakutmottagning utgår de från olika platser och invånarna som bor där och lyfter fram deras berättelser utifrån temat hållbart varande. 

DANSAKUTEN finns för att medvetendegöra och vårda människors hållbara varande med fokus på hur kroppens rörelsemönster och uttrycksförmåga kan påverka hela vårt mående. 

Projektet sker i samarbete med Ekerö kommun och med stöd av Region Stockholm.