Snövit och Törnrosa - Så har du aldrig hört dem förut

Det här är faktiskt en saga, men kanske inte riktigt en klassisk saga såsom vi är vana vid dem. En blandning av Snövit och Törnrosa i en helt ny tolkning som vi aldrig har hört dem förut.

Vi är vana vid sovande prinsessor som blir räddade av stiliga prinsar och lever lyckliga i alla sina dagar. Men nej, här har vi en drottning som märker att grannriket håller på att gå under i en sovförbannelse och hon bestämmer sig för att själv bege sig ut på ett räddningsuppdrag. Hon ber prinsen, som hon egentligen ska gifta sig med samma dag, att vänta, hon har viktigare saker att ta tag i först. Sedan flätar hon sitt långa svarta hår. Hon slänger av sig sin drottningklänning och sätter på sig sin ringbrynja. Hon grepar sitt svärd, packar proviant och sadlar sin häst. Tillsammans med några av sina trogna dvärgar beger hon sig ut på ett spännande äventyr i ett sagoland såsom vi aldrig förr har sett det. När vi så småningom kommer till slutet, efter ett flertal faror och hot längs vägen, är det väldigt oväntat och inte alls såsom vi kanske har förväntat oss.

Den må vara tunn men innehåller en helt otrolig historia och en fantastisk sagovärld, en mörk och mystisk saga med underbara bilder i svartvitt med gulddetaljer och oslagabara detaljer. En saga som inte passar den som ännu inte kommit över den värsta häxskräcken. 

Audience:

Tags:

Review by: Frida Friday, August 4, 2017