Sjutton år och skitsnygg

LÄS boken, det är en fantastisk ungdomsroman!

Sjutton år och skitsnygg är en grym bok om tonåren som är skriven av Emma Granholm. En ungdoms roman som passar alla!

 

Felix Holm var borta de två första veckorna av sommarlovet och allt har förändrats i hans liv. Vem är den här mystiska Zäta som alltid ska vara lite snyggare, lite starkare och alltid lite bättre än Felix som alltid varit den coola snubben som alla vill vara. Man kan väl lugnt säga att Felix blev lite avundsjuk på Zäta när han tar över hans vänner, men särskilt när set gäller hur han stöter på Felix flickvän Alexa.

 

Felix fick gå om sexan en gång så han är sjutton medan alla andra är sexton. Han är cool, snygg och kaxig, men också lite för dryg och självgod. Han har brunt lockigt hår. Alexa, Felix flickvän, är en kaxig men snäll tjej som inte låter någon annan bestämma över henne. Zäta är en cool, tuff snubbe med stora muskler gröna ögon och svart hår. De är kompisar med Suss, en osäker men snäll tjej och Diana som är en självsäker tjej.

 

Boken är skriven i jag-perspektiv. Den utspelar sig under sommarlovet i ungefär nutid. Jag tycker att den är otroligt intressant att få läsa om Felix och hans liv eftersom det händer så mycket och den är jättebra skriven. Om jag ska hitta någonting negativt så är det väl att de tre första kapitlena var lite sega men annars hittar jag ingenting dåligt.

 

Jag tror att budskapet är att man verkligen behandla de människor som man bryr sig om på ett snällt sätt. Det märker man t.ex. när Felix märker hur dåligt han har behandlat Suss genom åren, eller när Diana gör ett oförlåtligt fel mot Suss som hon kommer ångra länge. Jag tyckte faktiskt att Suss var lite för snabb att förlåta Diana. Boken handlar om tonåringar, tonårs problem t.ex. som avundsjuka, kärlek, vänskap, svek och drama och jag skulle säga att boken har full dos av allting. 

 

Hur kommer det gå när de två bästa vännerna Suss och Diana, hans bästa vänner, blir kära i Zäta? Varför berättar Zäta aldrig något om sig själv? Kommer Felix någonsin bli av med Zäta eller är det Felix som kommer att bli ersatt? Om ni vill veta mer om Felix, som är sjutton år och skitsnygg, LÄS boken, det är en fantastisk ungdoms roman!

Audience:

Tags:

Review by: Matilda Thursday, April 30, 2015