Sjutton år och skitsnygg

När Felix kommer tillbaka från Kreta står han inte längre i centrum. Vem är den mystiska Zäta?

Klicka här för att se Williams presentation av boken! Bokrecension av Sjutton år och skitsnygg

 

Den här boken handlar om en kille som heter Felix som verkligen jobbat hårt för att bli populär, att alltid stå i centrum. Men efter en vecka på Kreta har allt förändrats hemma i Sverige. Hans gamla gäng har börjat hänga med den mystiske Zäta. Felix börjar genast känna att han inte längre står i centrum och att Zäta mer och mer försöker ta hans plats i gänget. Det utspelar sig under deras sommarlov. Den här boken har genren ”Ungdomsbok”.

 

Deras ”gäng” består av Felix, Alexa, Diana, Suss och Zäta. Felix är en självsäker och kaxig kille som är 17 år. Han gillar att träna och stå i centrum och att alltid vara tuffast. Han träffade Alexa när han fick gå om en klass i sexan och det är därför han är ett år äldre än dom andra. Alexa är ihop med Felix och heter egentligen Alexandra men alla kallar henne för Alexa, hon är 16 Diana är Alexas vän och är 16 år. Suss är också Alexas kompis och är bäste vän med Diana, hon är också 16 år. Zäta är 17 år och är lite mer som Felix, gillar att träna och ta plats. Han heter egentligen David och gick i Felix gamla klass innan Felix fick gå om.

 

Boken utspelar sig i deras stad, vid platser där dom brukar hänga; vid sjön, hemma hos Alexa, hemma hos Felix och hemma hos Suss och Diana. Dom har även varit på fest hos en tjej som heter Frida och hemma hos Zäta. Boken är skriven är skriven i presens och berättaren är Felix själv. (Jag- perspektiv) Jag tror att författaren vill visa att man inte ska ta droger och stjäla bilar men också att man inte ska ta andras plats i en grupp eller ett gäng.

 

Jag tycker att det är en bra ungdomsbok som verkligen får med hur det kan vara att vara tonåring. Därför ger jag betyget @@@ av fem möjliga.

Audience:

Tags:

Review by: William Monday, April 27, 2015