Serieworkshop på Träkvista skola!

Serier, fantasy och skräck. Det jobbade Träkvistas sexor med under två dagar i november förra året.

I november gick ett jätteroligt projekt av stapeln på Träkvista skola, nämligen en serieskrivarworkshop! Projektet är en del av bokförlaget En bok för allas rikstäckande projekt Skriv vidare. Uppgiften var att eleverna skulle läsa en bok utgiven av En bok för alla och sen skriva en egen uppföljning eller ett alternativt slut. Varje deltagande skola fick projektpengar för att bjuda in en läs- eller skrivinspiratör av något slag och utöver det fick vi själva utforma projektet lite som det passade oss. 19 olika bibliotek och skolor från hela Sverige deltar i projektet. Från Träkvista skola var det alla sexor som deltog.

Eleverna fick välja mellan två böcker att läsa, Jävla Lucia! av Mårten Melin och Coraline av Neil Gaiman. 

 

Bild på böcker

 

Eftersom eleverna skulle göra sina uppföljningar i serieform bjöds illustratören Jimmy Wallin till skolan för att hålla i en serieskrivarworkshop med eleverna. Jimmy Wallin skriver bland annat manus för Bamse och var med och startade Apart förlag som ger ut den populära serien The Walking Dead i Sverige.

 

Bild från serieworkshop på Träkvista
 

 

 

 

Under två dagar i slutet på november satt alla Träkvistas sexor djupt försjunkna i skapandet av sina alldeles egna seriestrippar.

 

 

 

 

 

 

 

Bild från serieworkshop
 

 

 

 

Jimmy var hela tiden och hjälpte där det behövdes med idéarbete, rittekniker och tankekartor.

 

 

 

 

Bild på zombieteckning
 

 

 

 

På kvällen var det zombieworkshop! Jimmy Wallin är nämligen känd för sina zombieporträtt och alla som ville blev avtecknade som zombies. Eleverna fick även möjlighet att testa på att göra egna zombieporträtt. Helt fantastiskt duktiga var de!

 

 

 

 

 

 

 

Men projektet är inte slut än! Det är nämligen även en tävling så i januari skickdes elevernas serier in till En bok för allas jury som ska välja ut de vinnande bidragen som senare under året blir publicerade i en bok. Så nu gäller det att hålla tummarna för att just våra elevers serier blir utvalda bland de 1200 bidragen!

Audience:

Tags:

Written by: Memme Chatfield Wednesday, March 5, 2014