Resten får du ta reda på själv

När Samantha dör får hon en ny chans att ställa saker till rätta, hon får till och med sju stycken chanser innan hon måste gå vidare till ”livet efter Döden”, till sin sista vila. Vad skulle du göra om du fick återuppleva din sista dag? Få ställa allt till rätta? Vem skulle du säga ett sista "Jag älskar dig" till, till vem skulle du ge ett sista farväl?

  Lauren Oliver tar med dig på en känslosam resa om att dö, vad som egentligen är viktigt och att vara sann mot sig själv.
För till och med i Döden är det inte försent att ändra sig...
  Ämnet som Lauren Oliver berör har skrivits många gånger, Döden är ett ämne som alltid kommer skildras, men hon skriver det på ett väldigt bra sätt med lagom många poetiska och filosofiska delar som med verkliga delar med sorg och humor.
Jag kunde inte släppa boken när jag läste och resan för karaktärerna, deras karaktärsutveckling, i boken var fantastisk!

  Personligen så har jag aldrig förstått poängen med att utsätta sig själv för sorgliga böcker eller filmer, speciellt inte om man redan innan vet att den kommer vara sorglig.
Varför medvetet ge sig själv denna hjärtesorg som man innan vet kommer hända?
Varför, när jag redan vet med baksidestexten att den kommer vara sorglig, öppnar jag boken?
  Jag försöker alltid undvika böcker som jag vet kommer göra mig ledsen, men jag får alltid ett obeskrivligt hopp om att det kommer sluta annorlunda. Att det inte kommer sluta som jag vet att den slutar, att jag bara har misstolkat något eller hört fel.  Att jag alltid får detta hopp gör det inte lättare för mig i slutet, när boken är slut och det enda jag har är det färska minnet av alla karaktären och hur mycket jag tyckte om dem.

Men hur mycket jag än ogillar sorgliga böcker så kan jag inte låta bli att rekommendera Resten får du ta reda på själv när jag får chansen, för den är och kommer alltid vara en bok jag hyser både bitterhet och mycket kärlek till.

Audience:

Tags:

Review by: Stephanie Strand Friday, March 6, 2015