Pojken med ett gyllene yttre

Max Walker verkar vara perfekt. Han är snygg, smart, populär och lagkapten för skolans fotbollslag. Och som son till det välkända paret Walker, som arbetar högt upp i staden Hemingway, gäller det att inte stå ut på ett dåligt sätt. Men Max har något att dölja, något som aldrig får komma ut. Familjen Walkers fasad måste förbli fläckfri. Frågan är till vilket pris.

Max hemlighet hindrar honom från att leva som en vanlig tonåring. Han är populär bland tjejerna, men drar sig undan så fort det kommer längre än till kyssar. Förutom familjen är det bara Max barndomsvän, Hunter, och hans familj som vet om vem Max verkligen är. Sedan händer det som ska vända ner på allt. Hunter och Max vänskap övergår till något helt annat, något rått och trasigt. Max hemlighet riskerar nu att rinna ut genom sprickorna i fasaden, och ju mer han försöker att dölja det, desto mer trasig blir hans verklighet.

En gripande, hemsk och rörande ungdomsroman om hemligheter, kön och identitet, men likväl om lögner, övergrepp och kärlek. En bok som är värd att läsas.

Audience:

Tags:

Review by: Sandra Thursday, April 6, 2017