Paradisets magi

Anna älskar Paradiset och allt som har med Paradiset att göra. Paradiset är Annas och pappas sommarställe i Skärgården. Det är deras plats och där är allting bra. Dit kan man bara ta sig med båt och på båten måste man köpa AKO-kola, för det är bara där man kan köpa riktig AKO-kola, som pappa brukar säga. Men väl på plats i Paradiset är allt inte så bra, inte egentligen.

Taket behöver lagas, mat behöver handlas, fiskenätet behöver läggas ut, men pappa gör inget av allt det där. Han sitter bara i sin solstol i trädgården och dricker öl och röker och säger "jag ska sen". Anna får fixa allt själv: diska, laga mat, handla... Allt det där som vuxna egentligen ska göra. 
Dessutom är det en annan tjej från stan i Paradiset i år. En sån där rik, populär tjej, med näsan i mobilen hela tiden och som inte uppskattar Paradisets skönhet. Anna känner henne inte, och vill heller inte göra det. 

Lollo hatar att familjen har åkt ut i Skärgården den här sommaren. Så dötrist, som ett fängelse. Här finns inget att göra; inte shoppa, inte flirta med killar, inga kompisar att hänga med... Här finns bara den där konstiga tjejen och hennes läskiga pappa. Hon är avundsjuk på sin bästa vän, Mimmi, som är på solsemester med familjen och hela tiden skickar bilder på söta killar. Mamma och pappa är också tråkiga. Dricker rosé och pratar jobb och andra tråkiga vuxengrejer. 

En kväll smiter Lollo ut. Samma kväll beger sig Anna ensam ner till båten för att lägga ut nät. De råkar träffas vid vattnet och trots att de inte känner varandra slutar det på något sätt med att de åker ut i båten tillsammans. Och när de råkar nudda varandra är det som eld.
Efter den kvällen träffas de allt oftare och vad som började som en blygsam vänskap utvecklas till en stark relation. Lollo bryr sig inte ens om brorsans snygga kompis som kommer och hälsar på och Anna orkar inte tjata på pappa längre, de vill bara vara med varann.

Men snart är sommaren slut. Vad kommer hända när de kommer tillbaka till stan? Kommer de återgå till sina vanliga liv då? Kommer den här sommaren aldrig ha hänt?

Audience:

Tags:

Review by: Frida Monday, August 7, 2017