Någon smyger uppe på vinden på nätterna.

Ibland skriker ett litet barn där uppe också, fast det finns inga små barn på Hester Hill. Där finns bara Meg och Frank och farbror Eliot och Carl. Och på Hester Hill ska Meg och Frank vara hela sommaren, precis hela.

Alldeles ödsligt högt uppe på en höjd ligger det stora huset som en magnifik herrgård eller ett gammalt spökslott som Frank tycker det ser ut som. Rummen de ska få bo i är lika stora som halva deras lägenhet hemma, med stora fönster och kakelugnar. Meg och Frank är ditskickade för att pappa och mamma ska skiljas och har inte tid med någon semester i sommar.
Allt vekar så konstigt där, man får inte gå upp på vinden, inte gå ner i källaren, inte störa farbror Eliot när han arbetar. Vad är det för ställe de har hamnat på?
Långsamt går det upp för både Frank och Meg att det nog verkligen är ett kusligt ställe de kommit till. När sen det kommer ett paket till Meg, ett paket som väntat på henne i över 100 år då börjar de verkligen undra. Vad är det som har hänt på Hester Hill för längesedan?

En kuslig berättelse som är svår att lägga ifrån sig, passar bokslukare i 10 års åldern.

Audience:

Tags:

Review by: Kerstin - Ekerö centrum och Stenhamra Thursday, October 6, 2016