Miras magiska anteckningsbok

Mira får en present av sin farfar, en anteckningsbok som lyser som guld, När Mira ska lägga undan boken på kvällen hör hon hur den nästan vrålar till henne, skriv i mig!

Skriv något i mig, Mira! Fråga mig något! Och då skrev MIra: kommer jagoch Valentina komma i tid till skolan imorgon? Sen hände det, det kom ett svar, långsamt skrev boken en svar till Mira. En förtrollad bok, en magisk anteckningsbok! Helt otroligt.

Mira tar förstås med boken till skolan, och så småningom vill alla i skolan ha svar på en massa olika frågor. Och det blir inte bara enkla frågor utan jobbiga komplicerade frågor om föräldrar ska skilja sig,  om de ska hända något allvarligt och nu blir det besvärligt för Mira. Hon vill inte att boken ska ge svar på alla frågor, hennes pappa blir uppringd av föräldar och allt blir jobbigt.
Fast en sak blir bra, Mira får sitta brevid Sixten i klassen som hon har önskat så länge, Sixten är bäst i klassen på matte. Och Mira ska bli austronaut och då måste hon vara urbra i matte!

Så småningom löser sig alla problem och det blir riktigt bra, men tills dess är det besvärligt!

En mysig bok om Mira som vill bli austronaut och har en magisk anteckningsbok.

Passar från 8 år.

Audience:

Tags:

Review by: Kerstin Monday, January 20, 2020