Lilla Darling

En bok om olycklig kärlek och bråk.

Lilla Darling handlar om Jermia eller Jerry som han kallas är olyckligt förälskad i Lilla darling eller Diana som hon heter. Det är också mycket bråk om ungdomsgården om vilka som ska ha den villasidan eller invandrarsidan. Jerry och hans kompis Reza funkar som spioner för sina och villa och invandrar gängen.

 

Lilla Darling är en ungdomsbok för 15+ För den är lite Snuskig och innehåller fula och äckliga ord.

 

Boken utspelar sig i nutid och innan och under sommarlovet hemma hos Jerry och på Ungdomsgården för det mesta. Men även hemma hos Jerrys kompis Adam, i skolan o.s.v.

 

Jerry är en blyg kille som målar en sorgrand under ögat varje morgon därför tror alla att han är bög. Hans familj är kristna och hans föräldrar bråkar ibland. Hans bästa vän heter Reza och Jerry är spioner för villagänget samt invandrargänget.

 

Boken berättas i ”Jag” perspektiv och jag tror att författarens budskap är att om man gillar något väldigt mycket ska man inte ge upp och att att man ska vara sig själv t.ex när Jerry målar en sorgrand med kajal under ögat.

 

Jag tycker boken var ganska dålig för en var ganska enformig och det gjorde den ganska dålig. Det bästa med boken var när det var slagsmål mellan gängen för det skildrade sig från resten av boken och det sämsta med boken var slutet för den slutade mitt i en mening och det gillade inte jag. Jag skulle rekommendera boken för äldre ungdomar för den var lite snuskig.

Audience:

Tags:

Review by: Anonym elev Monday, April 27, 2015