Lilla Darling

En bok med himla mycket känslor från alla håll och massa spänning mellan karaktärerna.

Boken handlar om en kille som heter Jeremia, men kallas för Jerry. Han är olyckligt förälskad i Lilla Darling, Diana som hon egentligen heter. Boken handlar om hur han ska berätta det för henne och en massa spänning emellan det.

Det är en ungdomsbok som utspelar sig i nu-tid, när de går i skolan och lite på sommarlovet.

Boken utspelar sig i den ort de bor i, i skolan, hemma hos Jeremia, på en ungdomsgård och hos en massa av Jerrys kompisar.

Jerry är i början lite ledsen hela tiden så han målar en sorgrand av kajal runt ögonen. Men den försvinner sen. Han är 15 år. Jerry har blont hår och är lite blyg. Han har en lillasyster som heter Annie, och en mamma och en pappa. Deras familj är kristen.

Boken är i Jag-perspektiv.

Jag tror att författaren vill säga till alla som läser att om man verkligen älskar någon ska man inte vara rädd för att berätta det för den personen. För något bra kan faktiskt hända. T ex när Jerry berättade det för Diana så gillade hon också honom.

Jag tycker att boken var väldigt bra, lite kortfattat slut. Jag tyckte bäst om när Jerry och Diana blev vänner. Jag tyckte sämst om slutet för det skulle inte ta slut, det borde ha fortsatt. Jag skulle kunna rekommendera boken för någon som gillar lite långsamt men känslosamt.

Boken är väldigt kopplad till temat tonåren tycker jag för det är så himla mycket känslor från alla håll och massa spänning mellan karaktärerna. Väldigt mycket kärlek och vänskap. T ex att det är jättemånga som blir kära och förhållanden mellan både vänskap och kärlek förändras.

Men det är också mycket arga känslor mot varandra.

 

Audience:

Tags:

Review by: Ekerös coolaste enhörning Monday, April 27, 2015