Inköpsförslag och fjärrlån

Böcker som inte finns i vårt bibliotek kan fjärrlånas, d v s lånas in från andra bibliotek. Det gäller främst facklitteratur och artiklar, men även äldre skönlitteratur. Om du vill läsa något nytt vi inte har, gör gärna ett inköpsförslag.

Vi lånar inte in:

  • Böcker som finns i vårt bestånd.
  • Böcker som finns på Stockholms bibliotek.
  • Böcker som är markerade som kurslitteratur eller referenslitteratur i Libris.

Du kan fjärrlåna upp till 5 böcker.

Från 1:a januari 2020 lånar Stockholm inte längre ut böcker inom länet. Önskar du en bok ur deras bestånd får du själv låna den på något av Stockholms bibliotek. Om du har lånekort i Stockholm kan du reservera titeln och välja Bromma som hämtställe.

Vi lånar främst in böcker från folkbibliotek i Stockholms län. Observera att det kan ta lång tid innan fjärrlånet anländer, upp till 30 dagar.

Du måste ha lånekort hos oss, samt vara bosatt i kommunen, för att kunna beställa fjärrlån.

Vi kan inte låna böcker som är markerade som kurslitteratur eller referenslitteratur i libris från högskole- och universitetsbibliotek, så om du är student - glöm inte att kolla med ditt universitetsbibliotek först. 


Avgiften för fjärrlån är 20 kr.

Förseningsavgiften för fjärrlån är 20 kr per vecka.

Tidnings- och tidskriftsartiklar och kopior ur böcker från andra bibliotek kan beställas till de priser som tillämpas av respektive bibliotek. Undersök kostnaden innan du beställer. Ibland kan det vara billigare att låna en hel bok än att kopiera en artikel.

Skapa ett Låntagarkonto i LIBRIS - Ekerö bibliotek

Bild på fjärrlånesticka