Harry Potter och fången från Azkaban

Harry jagas av Sirius Black. Men vad är det för speciellt band som finns mellan dem...?

Den här boken handlar om en pojke som heter Harry Potter (huvudrollen) och hans två vänner Ron och Hermione. I den här boken går de sitt tredje år på Hogwarts för trollkarlar och häxor. Harry fick veta att han var trollkarl när han var elva, innan han gick på Hogwarts så bodde han hos "mugglare"(personer som inte är trollkarlar eller häxor). Så Harry är lite ny när det gäller att trolla, men han är väldigt bra på det. Hermione är mugglarfödd(hennes föreldrar kan inte trolla), men hon är en av Hogwarts bästa häxor. Och Ron, Ron är lite klumpig och kan lätt bli avundsjuk.

Boken utspelar sig nästan bara i Harrys skola Hogwarts. Hogwarts är ett stort slott som är väldigt gammalt. Utanför Hogwarts finns det en skog som man kallar för den förbjudna skogen, i den har Harry varit i även om han inte får. Det finns också en lite by nära skolan som kallas Hogsmead, men Harry får inte gå dit för att hans mugglarfödde morbror vill inte godkänna det (han gillar inte Harry).
Men det är inte bara han som tycker att Harry inte ska gå dit, hans lärare tycker inte heller det eftersom att Sirius Black, en fånge från trollkarlsfängelset Azkaban på fri fot som jagar Harry.

Harry får veta att Sirius Black som har rymt är efter honom. Senare i boken får Harry veta att  Sirius har hjälpt Voldemort(en ond trollkarl som vill döda Harry och dödade hans föräldrar) att döda Harrys föräldrar.Men så en dag så får Harry reda på att han och Sirius har ett lite speciellt band...


Boken är spännande och magisk. Denna bok är den tredje så det är bäst att läsa de två andra först. Jag älskade denna bok den var spännande, rolig och magiskt bra! Jag ger den 10/10!

Audience:

Tags:

Review by: Elev 11år, Sanduddens skola. Tuesday, December 8, 2015