Fångad

Tre syskon går vilse i dimman. När de kommer ut på andra sidan är världen inte som den ska...

I den här boken får vi följa sykonen Grace, Adam och Ruby. De sitter i bilen på väg till en stuga mitt ute i ingenstans och det är snart jul. Det är deras mamma som bestämt att de ska fira jul där ute och de är inte särskilt sugna på det. De vill hellre vara hemma som vanligt.

Dimman ligger tät runt bilen när de kör, tätare än de någonsin sett. Plötsligt slutar bilen fungera. Det visar sig att bensinen är slut så deras mamma beger sig iväg med en dunk till en mack hon vet ska ligga lite framöver. Hon hinner bara ta några steg från bilen innan hon försvinner helt i dimman.

Barnen sitter kvar i bilen en bra stund och väntar. Och väntar. Och väntar. Vart har mamma tagit vägen? Efter vad som känns som timmar bestämmer de sig för att bege sig ut i dimman efter henne. De börjar gå och dimman är så tät att de inte ser vägen framför sig. Till slut kommer de fram till macken men den ser helt övergiven ut. Taket har rasat in och det växer stora växter genom hela byggnaden. Det ser ut som den varit öde i flera år...?

De beger sig vidare mot stugan men inte heller där hittar de sin mamma. De börjar vandra runt i den här förstörda världen de hamnat i. Det är dimmigt och det ligger en stank av avlopp i luften var de än går. På åkrarna ligger liken efter kor, hästar och får och ruttnar. Vad har hänt egentligen?

Boken var väldigt spännande, lite läskig och obehaglig. Man kommer snabbt in i handlingen och hålls kvar fram till sista sidan. Miljöbeskrivningarna är väldigt bra och det är lätt att tänka in sig i paniken barnen får när de inser att världen inte är som den ska. Jag fick lite rysningar när jag läste! Boken var kort och lättläst med ganska stora bokstäver och luftig text. Jag tror den passar bäst för de som går i klass 5-9 och inte gillar att läsa allt för tjocka böcker. Jag ger boken 4 poäng av 5 möjliga.

Audience:

Tags:

Review by: Memme Chatfield Monday, January 12, 2015