En alldeles fantastisk hästbok!

En yster och bångstyrig häst flyger ut ur hästtransporten, ryggar och slänger med hovarna. Men det är inte vilken häst som helst, det är Amandas alldeles egna häst. Ila heter hon.

Så länge Amanda kan minnas har hon önskat sig en egen häst. Och så sker lyckan, grattis har pappa skrivit på födelsedagskorten. Och nu är hon där, Amandas egna häst, Ila. En ung yster nordsvensk.

Inte den perfekta första hästen för så lätt är hon inte, frustar, och fnyser, blåser upp sig och bockar, skuttar och far omkring.
Amanda biter ihop, far av och sätter sig upp i sadeln igen fast hon är både rädd och rätt så arg. Hon måste visa att hon klara av Ila, hon måste vara modig.
Hästtjejen som ser så tuff ut, Klara börjar hjälpa Amanda med Ila. Det blir bättre och nu ska de vara med på sin första hästhoppningstävling. Amanda är superdupernervös. Hur ska Ila klara av alla som står och tittar på henne, tänk fall hon hoppar över staketet och sticker.

Klara hjälper till så gott hon kan, hon är inte alls den där stenhårda tjejen som hon ser ut att vara utan en sårbar tjej som har trassligt och jobbigt hemma. Så jobbigt att hon måste rymma och Amanda följer med.

En riktig hästbok med hästar, stall och sommarlov!