Emma och Daniel - Mötet

En solklart barn- och ungdomsberättelse! Klart jag rekommenderar den.

Boken handlar om två tonåringar (Emma och Daniel) vid ålder 13-14, Emmas pappa och Daniels mamma har träffats och nu ska alla fyra åka till en stuga i fjällen. Där träffar de en gubbe (Isak). Emma och Daniel bestämmer sig för att åka med Isak till en annan stuga som Isak äger. Vid stugan där Isak dör och barnen är vilse och hur ska du komma hem med allt storm och oväder.

Boken utspelar dåtid (1980) på en sommarlov i fjällen. Den är ett solklart barn- och ungdomsberättelse. Daniel gillar mest att sitta med datorn och spela och han verkligen hatar fisk medan Emma älskar att fiska och är väldigt aktiv. Hon har långt ljust hår och Danne kort mörkt hår.

I boken så är det ingen jag-berättare form utan författaren som berättar. Jag tror att författaren vill berätta att man som tonåring börjar bli stressad och kan göra väldigt mycket fel som t.ex. ”när Isak dör och de börjar springa iväg” istället skulle de stanna och vänta tills föräldrarna kom.

Jag själv var inte direkt intresserad av boken för att den inte var direkt en bok jag skulle läsa på fritiden. Dom böckerna som jag tycker om händer grejer hela tiden och den har boken var väldigt långsam och petig men annars så var den spännande i slutet och klart att jag rekommenderar den. 

Audience:

Tags:

Review by: Danne Larsson Thursday, April 30, 2015