Drakryttaren

När silverdrakarnas trygga dal hotas av människorna, förstår drakarna att de behöver hitta en ny plats att bo på. En plats dit människorna aldrig kan ta sig. Det finns en myt om en plats som kallas Himlens rand, där drakar kan bo ostört, men ingen vet hur man hittar dit. Den unga silverdraken Lung tillsammans med sin koboldvän Svavelfäll bestämmer sig för att åka ut i den stora vida världen för att försöka hitta Himlens rand.

På sin resa  träffar Lung och Svavelfäll en människopojke vid namn Ben. Ben följer med dem på deras långa färd och hjälper dem med deras letande efter Himlens rand. Det enda de har som hjälp är en ofullständig karta ritad av en råtta, och en gammal drakes minnesfragment. På sin färd möter både vänner och fiender, men värst av allt är monstret Nässelbrand som är skapat för att döda drakar, och ständigt är hack-i-häl på dem. 

Drakryttaren är en spännande och magisk resa om sökandet efter ett tryggt hem och kampen mot det onda, men också en fin berättelse om vänskapen mellan en pojke, en kobold och en silverdrake. 

Audience:

Tags:

Review by: Frida Monday, September 17, 2018