Vill du visa upp din konst i Galleri Granit?

Galleri Granit är en öppen utställningsyta för vägghängd konst och konsthantverk vid barnboksavdelningen på Stenhamra bibliotek. Läs igenom reglerna för Galleri granit och skicka in en ansökan så återkommer vi med information om när du får ställa ut.

Om utställningsytan:

Längd: 4775 cm
Höjd: 255 cm från list till list.
El: finns inte
Ljus: Fast ljusrigg finns
Underlag: Granitgrå gipsskiva förstärkt med mdf bakpå.
Adress: Herman Palms plan 3
Affischhållare för presentation och information om konstverken finns vid sidan av utställningsytan. Inga textskyltar får sättas upp på utställningsytan.

Dessa regler gäller för att få ställa ut i Galleri Granit på Stenhamra bibliotek:

• Boende och/eller arbetande i Ekerö kommun har företräde att få ställa ut i Galleri Granit. Det kostar ingenting att ställa ut i Galleri Granit.
  • Ekerö Kulturhus och Bibliotek gör två A3-skyltar till utställningen utifrån insända texter från dig: En skylt med datum, eventuell titel på utställningen, ditt namn och en kortare presentation av dig som konstnär. En skylt med texter om konstverken.
  • Du ansvarar själv för eventuell marknadsföring av utställningen.
  • Du ansvarar själv för hängningen av utställningen på angivet datum. Egna verktyg och hänganordningar; hammare/borr, skruv/spik/krok, vattenpass etc medtages till hängningen.
  • Häftmassa, häftkuddar eller andra dubbelhäftande material får ej användas.
  • Eventuell försäljning av konstverken ombesörjer du själv. Ekerö Kulturhus och Bibliotek ansvarar inte för någon försäljning.
  • Du ansvarar själv för nedtag av utställningen och spackling med spackel av hål och eventuell slipning vid behov.
  • Du visar dina bilder på egen risk. Ekerö Kulturhus och Bibliotek ansvarar inte för eventuell skadegörelse eller stöld och står inte för försäkring.
  • Galleri Granit är ett utställningsyta som finns på Stenhamra Bibliotek och utställningsytan ligger på barnavdelningen i biblioteket. Barn vistas i lokalen dagligen och undervisning hålls i en soffgrupp vid galleriväggen. Ta detta i beaktning både vad gäller att utställningens innehåll och även gällande eventuell risk för skador på verken. Blinkande ljus eller ljud är inte heller lämpligt för denna utställningsyta.
  • Du förbinder dig att följa svensk lag genom att inte visa konst som är främlingsfientlig eller har annat kränkande innehåll.
  • Om du visar fotografier på identifierbara personer måste du ha fått ett skriftligt godkännande av dem.
  • I Galleri Granit får bara konst visas, alltså ingen information, marknadsföring eller partipolitiska budskap.
  • Du ska skicka in information om dig som ställer ut och om de verk du tänker visa senast fyra veckor innan utställningen. Du får mer information om detta i bokningsbekräftelsen.

Ansökan om utställningsperiod i Galleri Granit

Ekerö kommun är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. All skriftlig kommunikation med oss blir allmän handling och kan komma att diarieföras, lämnas ut till andra och arkiveras. Vi behandlar dina personuppgifter för att kommunicera med dig inom vår verksamhet. https://www.ekero.se/kommun-politik/om-webbplatsen/personuppgifter-gdpr