Barnens eget bibliotek fyllde tio år!

Barnens eget bibliotek firade tio år med stort kalas på söndagen 15/4.

Den femte april 2008 invigdes Barnens eget bibliotek i Stenhamra. Nytt för biblioteket var en stor barnavdelning med fina lekmiljöer och inställningen att biblioteket inte behöver vara en tyst plats. Tvärtom! Här får barnen leka och föra liv, klä ut sig i utklädningskläder eller pyssla vid pysselbordet.

Sedan invigningen 2008 har Barnens eget trolldiplom delats ut till kulturpersonligheter som "bidrar till att göra barnens värld förtrollad." Bland tidigare pristagare finns Georg Riedel, Stina Wirsén, Suzanne Osten och Gunilla Bergström. Årets pristagare Per Gustavsson är illustratör och författare, framförallt känd för böckerna om prinsar och prinsessor. Han mottog trolldiplomet av Gunnar Mossberg, kulturnämndens 1:e vice ordförande.

Även Lennart Lundblad, tidigare kulturchef och intiativtagare till öppnandet av Barnens eget bibliotek, var på plats för att gratulera och överlämnade ett inramat original av inbjudan till invigningen av biblioteket som användes 2008. Under dagen spelade Ekerö kulturskolas blåsorkester Mälarvinden och vi bjöd stora och små på tårta.

Tags:

Written by: Katarina Monday, April 16, 2018