Trolldiplomet 2017

Tilldelades dansaren och pedagogen Usha Balasundaram.

Usha Balasundaram utbildades vid den världsberömda dansskolan Kalakshetra i Chennai, Indien. Här fördjupade hon sig bland annat Bharathanatyam, en av Indiens äldsta och mest betydande danstraditioner, en form av dans som hon också har utvecklat vidare.

Som färdig dansare och danslärare inledde hon ett samarbete med den välkände koreorafen Chandralekha, och kom att ingå i hennes dansgrupp. 

Usha säger själv: ” Dans och musik har alltid varit min passion, och jag gläds över möjligheten att sprida kunskap om och inspiration för den indiska danstraditionen till barn och unga i Sverige!”

Barnens eget Trolldiplom

Ett barnbibliotek ska vara en förtrollad plats för barnen, och ge barn en förtrollning att bära med sig hela livet! Inför invigningen av Barnens eget bibliotek i Stenhamra 2008 inrättades därför hedersutmärkelsen Barnens eget Trolldiplom som sedan dess årligen delas ut till en person som genom sin konstnärliga gärning gör barnens värld förtrollad.

2 april firar vi bibliotekets födelsedag, och då överlämnar ordföranden i Kultur och Fritidsnämnden i Ekerö Kommun Sivert Åkerljung Barnens eget Trolldiplom 2017 till dansaren och pedagogen Usha Balasundaram! Överlämnandet sker kl 13 på Barnens eget bibliotek i Stenhamra, Herman Palms Plan, Stenhamra

Audience:

Tags:

Written by: Nina Tuesday, March 28, 2017