Minneslista

Du har 0 verk i listan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Vanliga frågor

Jag har inget lånekort, hur gör jag för att skaffa mig ett?

Du fyller i dina personuppgifter i ett formulär här. Det kan du göra hemifrån eller på plats hos oss. När detta är gjort behöver du bara visa upp giltig legitimation för att få ut ditt lånekort. Är du under 18 år måste du ha målsmans underskrift och får då skriva ut en blankett. Du kan hämta blanketten på något av biblioteken eller hämta och ladda ned den här.

Vilka regler gäller när jag lånar böcker och andra medier från er?

Våra låneregler hittar du här.

Kostar det något att låna?

Nej.

Jag har blivit av med mitt bibliotekskort, vad ska jag göra?

Om du är inloggad på hemsidan kan du själv spärra kortet under "Mina sidor". Annars kan du höra av dig till oss så fort som möjligt så spärrar vi kortet så att ingen kan låna på det. Återfår du inte ditt lånekort och vill ha ett nytt kostar det 30 kr.

Det står att jag behöver en PIN-kod, vad är det och hur får jag en?

En PIN-kod är en personlig identifikationskod och används för att låna böcker i våra utlåningsautomater. Du behöver också PIN-koden för att kunna skapa ett användarkonto på vår hemsida.

Lånetiden håller på att gå ut, måste jag ta med mig det jag lånat för att göra ett omlån?

Nej, du kan låna om boken här på hemsidan eller ringa till oss. För att låna om på hemsidan måste du ha ett konto och logga in med ditt användarnamn och lösenord. Under "Mina sidor" hittar du "Mina lån" i menyraden till vänster. Klicka på den menyraden. Du får då upp en sida med dina lån. Till höger om varje titel finns en ruta du kan klicka i för att låna om. Välj de titlar du vill låna om och sedan "Låna om".  Listan uppdateras med nya återlämningsdatum.
Normalt kan medier lånas om två gånger. Om du redan gjort det står ett meddelande om att max antal lån är uppnått. Då kan du inte låna om det exemplaret.Skulle någon bok vara reserverad får du besked om det och du måste i så fall lämna tillbaka boken.

Jag vill reservera en bok, hur gör jag?

Du kan reservera själv hemifrån via hemsidan, eller så kan du ringa till oss på 08-560 393 00/01. För att reservera själv letar du upp boken i vår katalog. Därefter klickar du på titeln. Under listan med exemplar finns en knapp som det står reservera på. När du gjort detta får du välja vid vilket bibliotek du vill hämta boken och hur länge du är intresserad av att stå i kö. Om du inte vill vänta hur länge som helst är det bra om du anger ett sista datum. Det förkortar köerna och det tjänar alla på.

Jag vill inte stå i kö längre, kan jag ta bort min reservation?

Om du av någon anledning inte vill stå i kö längre kan du ta bort din reservation på hemsidan. Det gör du genom att logga in och antingen klicka på "Mina lån" och sedan "Mina reservationer". Du får upp en lista med dina reservationer. Längst till höger efter varje titel finns en kryssruta där det står "Ta bort". Klicka i den för varje reservation du vill ta bort och klicka sedan på knappen "Ta bort" under listan med reservationer.

Jag har flyttat, behöver jag ändra min adress i ert register?

Du kan själv lägga in din nya adress på hemsidan. Du loggar in på "Mina sidor". Längst ned i vänstermenyn står "Mina lånekort". Klicka där, sedan på "Kontaktuppgifter" och ändra dina uppgifter. Klicka på spara. Klart.

Hur gör jag för att få reservationsmeddelanden på e-post?

Logga in på hemsidan och klicka på "Mina uppgifter" , sedan "Mina lånekort" och därefter "Kontaktuppgifter". Du kommer till sidan med dina adressuppgifter. Där fyller du i din e-postadress. Klicka i att den ska vara aktiv och klicka sedan på spara.

Hur gör jag för att låna e-böcker?

För att låna en e-bok behöver du ett program att läsa boken i. Vilket program du ska ha beror på vad du har för dator/läsplatta. Läs mer och ladda ner program här.

Varför kan jag inte låna fler än fem e-böcker i veckan?

Biblioteket betalar för varje gång vi lånar ut en e-bok eller e-ljudbok. För att ha kontroll över hur mycket utlåningen kostar oss måste vi därför sätta en gräns för hur många lån varje låntagare får göra i veckan.

 

Missa inte att det finns ett stort urval av helt gratis e-böcker. Läs mer om detta under Hitta Medier/Klassiker som e-bok.

CS Library-RSS

Arrangemang

 1. Träffa dina kommunalråd

  porträttbild
  tisdag 28 mars 2017 17:00

  Ekerö kommun har 2 kommunalråd som turas om att besöka biblioteket. Kom och fråga oppositionsrådet Hanna Svensson (s) vad som är på gång i kommunen och lämna dina synpunkter. Drop in.

 2. Språkcafé

  bild på två händer runt en jordglob
  torsdag 30 mars 2017 14:00

  För dig som vill träna svenska. Vi fikar och pratar med varandra. Röda korset bjuder på fikat. Alla är välkomna. Det är gratis att vara med.

 3. Sagostunder!

  sagostund med stjärnor
  fredag 31 mars 2017 10:00

  Kom och följ med ut i sagans värld och träffa Bockarna Bruse, Guldlock och alla andra som bor i sagans skog. Vi sitter tillsammans på sagomattan i vårt sagorum. För barn från 3 år, småsyskon får också följa med.

 4. Födelsedagskalas på BebiS

  Troll Barnens eget bibliotek i Stenhamra
  söndag 02 april 2017 12:00

  Barnens eget bibliotek i Stenhamra fyller nio år och Barnens eget Trolldiplom delas ut för tionde gången. Välkommen alla stora och små på födelsedagskalas!

 5. Språkcafé

  bild på två händer runt en jordglob
  måndag 03 april 2017 16:00

  Nu startar vi språkcafé på Barnens eget bibliotek i Stenhamra. Varje måndag mellan kl 16.00 och 18.00 är du välkommen in till oss för att fika och prata svenska med nya och gamla bekantskaper!