Minneslista

Du har 0 verk i listan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Ekerö läser jorden runt

Hur långt kan Ekerös elever läsa under ett år? Det ska vi ta reda på i år. Eleverna läser på som vanligt i skolan och hemma. Deras läsning räknas sedan ihop med alla andra elever i kommunen. Frågan är hur långt vi kan komma: Sverige kust till kust eller hela vägen jorden runt?

Ekerö läser jorden runt - tredje stoppet

 

Tidigare stopp

 

Ekerö läser jorden runt stopp 2 knapp 

Första stoppet på Ekerö läser jorden runt - klicka här! 

 

Vad är Ekerö läser jorden runt?

Ekerö läser jorden runt är ett läsfrämjande projekt som pågår under läsåret 2015-2016. Projektet går ut på att eleverna läser böcker i skolan, hemma, tyst, högt, ensam och tillsammans för att sen räkna ut hur många meterde läst. En elev beskrev det som att klippa ut alla rader i en bok och lägga dem på en enda lång rad. Fiffigt tänkt!

Vilka är med?

Alla skolor i Ekerö kommun är välkomna att delta. En rapportlåda och rapportlappar finns på många av
skolbiblioteken och även i vissa klassrum. Rapportlapparna skickas med jämna mellanrum till Skolbibliotekscentralen som räknar ut hur långt Ekerös elever läst tillsammans.

Hur länge har de läst och hur långt har de kommit?

Läs mer på länkarna här ovan!

Vad vinner de?

De vinner upplevelsen av att läsa! Vägen in i andra världar och möjligheten att vara någon annan för en stund. Projektet är ingen tävling. Vi håller inte koll på vilken skola som läser mest utan eleverna tävlar gemensamt mot sig själva. Utmaningen är att med gemensamma krafter läsa så långt som möjligt!

Jag vill veta mer!

Vi berättar gärna mer! Maila oss på skolbibliotekscentralen@ekero.se. Är du lärare i kommunen och vill delta tillsammans med din klass är det inte för sent än. Maila oss så skickar vi ut material!