Minneslista

Du har 0 verk i listan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

NO

Här hittar du uppslagsverk, hemsidor och andra resurser inom ämnet NO.

Djur och natur

NatureGate

 

Här kan man leta fakta om fåglar, fjärilar, fiskar, träd och buskar och blommor. Du kan också identifiera arter och lyssna på fågelläten. Sidan finns på flera språk: finska, engelska, svenska, danska, norska, spanska, franska och tyska. Det är en finsk sida med ett samarbete med bland annat Institutionen för lärarutbildningen i Helsingfors.

Energi, miljö och hållbar utveckling

Tekniska museet

 

På Tekniska museets webbsida om energi kan du hitta information om vågkraft, vattenkraft, solvärme, vindkraft, kärnkraft, geoenergi, fjärrvärme, bioenergi kol, olja & naturgas. Under fliken De gyllene åren kan du även läsa om hur vi använde energi förr i tiden. Under fliken Klimatlabbet kan du läsa om hur vi människor lever påverkar miljön, och vad vi kan göra för att minska det.


 

FAKTABASEN

Energimyndigheten har en faktabas för barn och unga. Här kan du läsa om energi, miljö och klimat.

Kropp, hälsa och sex

UMO - din ungdomsmottagning på nätet

Det här är din ungdomsmottagning på nätet! Här kan du till exempel läsa om sex, Kärlek & Vänskap, könsidentitet och sexuell läggning.

Anatomiguiden

På Anatomiguiden hittar du enkel information om kroppen. Klicka dig fram i menyn för att hitta fakta om skelettet, hjärtat, andningsorganen och mage och tarmar.

Fysik

Frågelåda om fysik

 

Här kan du ställa frågor om fysik eller leta bland nyckelord för att hitta svar bland tidigare ställda frågor. Det är Nationellt resurscentrum för fysik på Lunds universitet som svarar.

Rymdkanalen

 

Rymdkanalen. Här finns både svenska och internationella nyheter om allt som rör rymden. Under fliken Rymdfakta kan du läsa  frågor om rymden som Christer Fuglesang svarat på, länkar om rymden och en lista med förklaringar av rymdord. Under fliken webdewey kan du söka i olika ämneskategorier bland alla deras artiklar. Det finns också filmer på sidan. Sidan är gjord av rymdstyrelsen som är en myndighet.