Världens tidningar - gratis i mobilen

bild på tidningar

5000 tidningar och tidskrifter från 100 länder på 60 språk. Allt som behövs är ett lånekort från Ekerö Bibliotek.

Du som har lånekort på Ekerö Bibliotek får tillgång till innehållet i appen Press Reader. Efter ett besök på biblioteket kan du ladda ner tidningar i 72 timmar utan begränsning – hur många gånger som helst.
1.Gå till ett av våra bibliotek. Anslut din smartphone eller surfplatta till vårt trådlösa nätverk ”Bibliotek Publik”.
2.Ladda ner appen PressReader från AppStore eller Google Play.
3.Öppna appen. Läs hur många tidningar du vill. De finns kvar i appen i upp till 3 månader
4.Om du vill prenumerera på en tidning, tryck på nerpilen på tidingens förstasida.
5.Sedan kan du lämna biblioteket och i tre dagar få nya nummer av tidningen nedladdade i appen, hemma eller på stan.
6.Efter tre dagar, besök kommunens/bibliotekets nätverk igen för att få fler nummer!

Tips! När du har läst klart en tidning som du har laddat ner, ta gärna bort den. Den tar ett stort utrymme på din platta eller mobil.

Gör såhär: Gå in under Downloaded och håll ditt finger på den tidning du vill ta bort under två sekunder. Då färgas tidningen röd. Samtidigt dyker en röd symbol för papperskorg upp. Klicka på papperskorgen. Nu är tidningen raderad.

Du kan också ställa in i appens Settings att du vill att alla tidningar tas bort efter valfri tid.

Trevlig läsning!